kindercoaching & training
groeien om nog krachtiger worden!

Welkom

Welkom bij Groeikracht kindercoaching. Je kunt bij ons terecht met al je vragen over opvoeden. We zijn er ook als je kind moeite heeft om met bepaalde situaties of emoties om te gaan en daarin vastloopt. Samen verhelderen we waar je kind op vast loopt en wat hij/ zij nog moet leren. Je kunt hierbij denken aan een kind dat onzeker is, vaak boze buien heeft, zich niet prettig voelt in de klas, weinig vriendjes, moeite heeft met leren, zindelijkheid etc.

Coaching is een kortdurend traject en in de basis oplossingsgericht. Afhankelijk van de hulpvraag kijken we wat het beste past bij je kind en de (thuis)situatie. Dit kan betekenen dat er gekozen wordt voor 1-op-1 coaching met Eline of Judith. We kunnen ook een groepstraining adviseren, bijvoorbeeld de 'Rots en Water' training of de 'Ik leer leren' training te volgen. 

Groeimindset

Als coaches kijken wij door de 'talentenbril', waar is je kind goed in, en hoe kunnen deze talenten gebruikt worden. Ook kijken wij door de 'deugdenbril', welke eigenschappen kan het kind ontwikkelen om te leren omgaan met moeilijkheden. Om je talenten en eigenschappen zo goed mogelijk te ontwikkelen is het belangrijk om te leren een 'groeimindset' te hebben. Met deze mindset ga je ervan uit dat je altijd beter kunt worden. En dat fouten maken, een onderdeel is van het leerproces. Als het lukt om op deze manier met moeilijkheden om te gaan, wordt het leven een stuk leuker. Het goede nieuws is; je kunt je mindset veranderen. En ouders en coaches kunnen kinderen hier goed bij helpen.   

Coronamaatregelen                                                                                                                                                                     15 oktober 2020

Hieronder staat beschreven welke maatregelen wij hanteren in verband met COVID-19. Kindercoaching kan nog steeds plaatsvinden bij het gezin thuis en in overleg kunnen wij ouderconsults /coaching online aanbieden. De groepstrainingen hebben wij uitgesteld tot nader orde.

1. Afstand houden

Wij borgen (samen met jullie) dat iedereen anderhalve meter afstand (2 armlengtes) van elkaar kan houden. Tafels en stoelen worden zo in een ruimte geplaatst zo dat iedereen zich strikt aan anderhalve meter onderlinge afstand kan houden.

Uitzonderingen:
- Kinderen tot en met 12 jaar hoeven daarnaast geen anderhalve meter afstand te houden tot anderen;
- Personen die tot één huishouden/gezin behoren hoeven onderling geen anderhalve meter afstand te houden.

2. Hygiënemaatregelen
Wij hanteren de algemene hygiëne richtlijnen vanuit RIVM en vragen jou ook deze richtlijn te handhaven. Dit houdt in: was je handen regelmatig met water en zeep, zit niet met je handen aan je gezicht, schud geen handen, hoest of nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Het coachingsmateriaal wat wij gebruiken bij de coaching is (waar mogelijk) gedesinfecteerd.

3. Maximaal aantal bezoekers per ruimte
Wij volgende de algemene regels vanuit de Rijksoverheid voor activiteiten binnen; bij coaching thuis komen we immers altijd met 1 volwassene.  

4. Gezondheidscheck (triage)
Enkele uren voor de coaching bij jullie thuis sturen wij jullie de
gezondheidscheck. Indien één van de gestelde vragen met ja beantwoord wordt zullen wij de afspraak verplaatsen naar een andere datum. 

5. Ventilatie
Wij vragen je om de verblijfsruimte (waar de coaching plaatsvindt) minimaal 1 keer per dag ca. 10-15 minuten te luchten en bij voorkeur enkele minuten voor- en na de coaching. Goed ventileren is nodig voor het verversen van de lucht en draagt bij aan een prettig en gezond binnenklimaat. Lees meer over ventilatie en het nieuwe coronavirus.